Corporate Law MCQ on Introduction to Company

Corporate Law MCQ on Introduction of Company

Corporate Law MCQ on Introduction to Company
Corporate Law MCQ on Introduction to Company

1. Indian company act 1956 was based on the which committee

(a) Bhabha Committee

(b) Company Law committee 1952

(c) Company Law 1956

(d) Bhabha Committee & Company Law committee 1952

Ans- (d) Bhabha Committee & Company Law committee 1952

2.In howmany schedule are there in company act 2013

(a) 8

(b) 7

(c) 5

(d) 3

Ans-(b)  7

3.The first company legislation was enacted in which country ?

(a) England

(b) USA

(c) UAE

(d) None of the Above

Ans- (a) England

4.Minimum number of member in case of public limited company

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 7

Ans-(d)  7

5.Minimum number of member in case of private limited company

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

Ans-(b)  2

6.Maximum number of member in case of private limited company

(a) 100

(b) 200

(c) 300

(d) 400

Ans-(b)  200

7.Maximum number of member in case of public limited company

(a) 1000

(b) 1000000

(c) 1000000000000

(d) Unlimited

Ans- (d) Unlimited

8.A company is a separate …. Entity

(a) Legal entity

(b) Illegal entity

(c) Physical entity

(d) Business entity

Ans- (a) Legal entity

9.The liability of the shareholder of the company is

(a) 1000

(b) Limited

(c) Unlimited

(d) 200

Ans- (b) Limited

10.The company act 2013 consist of how many section ?

(a) 370

(b) 570

(c) 470

(d) 270

Ans-(c)   470

Also Read Corporate Law MCQ

  1. Corporate Law MCQ on Kinds of Company

Share on:

Jai Hind... Namaskar !!! Apka Pyaar aur Respect, Tavi to hai Mr. Perfect... Lecturer / Writer/ Blogger / Dancer.  Rapper / Fitness Lover / Actor. Founder of Income TaxPe, No Bekari, Shayari me KahaniMCQ Questions, Car Insurance Ok Social Worker Co-founder of Kartabya Foundation(An animal, Social and Natural Welfare Organization.) and Founder of Mission Green Balangir (Natural Welfare Organization).

Leave a Comment